понеделник, 14 януари 2013 г.

Арсенал и Майк Дийн

Вчерашният мач на Арсенал ме накара да се замисля,върху това, колко много се е върнал назад в развитието си .До преди няколко години арсенал, никога не би изглеждал по този начин на своя стадион ,дори и с човек по- малко.Причината: Арсенал умееше да упражнява контрол върху мачовете си, независимо дали играе срещу Норич или Манчестър Сити.На скоро си зададох въпрос: Арсенал с 3-ма плеймейкъри или Арсенал с 2 крила би бил по- силен ,е вчера  си отговорих.Просто класата и умелото задържане на топката ги няма вече в този отбор и ако имат някакво оправдание, че не могат да натиснат Сити ,защото е шампион,големия проблем е, че не могат да притиснат и Норич при 11 на 11.Истината е, че на този отбор му липсва класа и не само, че класата се разпродаде на конкурентите, а и заместниците са от доста по ниска класа ,с две думи отборът затъва здраво и според мен стигна дъното(като развитие,защото за първи път откакто гледам този отбор вървим назад ,а не напред поне като състав).Преживяли са загубени финали ,загуби с по 6-1 и 8-2 от Юнайтед и т.н., но винаги съм виждал ,че този отбор просто има класата да се измъкне...вчера обаче според мен това просто липсваше.

Съдията
Искам сега да коментирам съдията.Арсенал след картона изглеждаше твърде объркан. И това не е нормално. Просто тимът не реагира достатъчно бързо на промяната на събитията, докато Сити успя да го направи перфектно и напълно заслужено си взе мача.
Майк Дийн е перфектен съдия по принцип. Проблемът е, че когато става дума за Арсенал нещата са доста интересни. Той подминава подобно нарушение като това на Кошчелни (дузпата е 100%, червеният картон също, не ме разбирайте погрешно) в няколко други мача, но конкретно в този веднага го свири.Има и друго. В последно време Майк Дийн е свирил 17 мача на Арсенал, от които тимът е спечелил само 1. В това число са и провалите във финала за Карлинг Къп с Бирмингам и загубата от Брадфорд. Отношенията между него и клуба и привържениците, а както видяхме вчера и с играчите е същото, не са най-блестящите. Напротив! Има огромно недоверие и напрежение. И въпреки това той продължава да е съдията, който свири най-много мачове на Арсенал и то в пъти повече от всеки друг съдия.Не го разбирам. В същото време други клубове, които имат проблем с даден съдия не го получават дълго време. Примери много, пак не искам да замесвам други отбори.Ето и още един факт - Това е седмият мач на Майк Дийн, в който е въвлечен Арсенал за 12 месеца. Това е всеки пети мач. Следващият съдия, който най-често свири на Арсенал е Крис Фой, който има четири срещи. Любопитно е защо все Майк Дийн е съдия на мачовете на Арсенал при положение, че камерите го хванаха да подскача подозрително на голове във вратата на Арсенал и така нататък. Нормално е при Майк Дийн, да има съмнение във всяко негово решение спрямо Арсенал.Същият човек, който спазва буквата на правилата се оказва доста по-творчески настроен, когато става дума за мачове на други състави. Сега нямам намерение да ги изброявам, за да не се замесват други тимове. Проблемът е, че само в мачове на Арсенал стилът му е такъв, а в други срещи е далеч по-творчески настроен.Всичко започна от един мач на "Уайт Харт Лейн", когато отмени гол за Арсенал в първите минути, а после изгони Ебуе.Има огромно напрежение между Арсенал и Майк Дийн .  Твърдях, че решенията му са правилни и те наистина са такива, но вече е невъзможно да има доверие и поради това във всяко нещо се вижда нещо различно.. Убеден съм, че нямаше да даде и червен картон на Компани, ако не беше дал преди това червения картон на Кошчелни. Просто и той искаше да изравни хората на терена, за да му е по-спокойно.Тук не говорим за подкрепа или други глупости, а за принципно управление на назначенията на съдиите.

Автор:Боби Тодоров




Няма коментари:

Публикуване на коментар